Kártyák

Cigánykártya

ciganykartya

A jövő, mint a bemutatkozó oldalon említettem, ezer szálon fut. A szálak, kibogozásában nyújt segítséget a cigánykártya ezoterikus kirakása. Bár ismerem a cigány-kirakást is, mégis az ezoterikus kirakást alkalmazom, hiszen az a jelen körülményeit is jellemzi, nemcsak a jövőképet vázolja fel. A kártya megmutatja azokat az utakat, amelyek lehetőségként előttünk állnak, másrészt figyelmeztethet, ha így gondolkodunk, cselekszünk, ahogy mostanában, hova vezethet mindez.
Ennek tudatában helyes döntésekkel elkerülhetjük a kártya által előre jelzett csapdákat, felismerhetjük kapcsolati rendszerünk buktatóit, s ennek fényében módosíthatjuk sorsunkat. A kihúzott kártya mindig a tudatalatti üzenete a tudatos énnek. Hogy mit kezd vele az ember, az egyedül rajta múlik. Többféle vetőkártyát ismerek, szimbólumrendszerét tekintve nagyon kedvelem a cigánykártyát.
Mivel egy-egy kártya minimum öt jelentéssel bír, ezért bizonyos szituációkban felvázolom azok alternatív jelentéseit is.

Osho-kártya

osho_zen_tarot_lapokminta

Az Osho – kártya a végtelen lehetőségek tárháza. Tökéletes eszköz arra, ha a fizikai történések lelki-érzelmi hátterét akarjuk elemezni. Körbejárhatjuk az élet bármely területén kialakult helyzet mély belső lelki okait, kereshetjük általa a megoldásokat is. Jellemezhetjük vele párkapcsolatunkat, családi és egyéb személyes viszonyainkat. Megnézhetjük a különböző életterületeket, átfogó életfeladataikat is, feltárhatjuk mit oldott már meg belőle, s mi van még hátra.

Symbolon kártya

symbolon-kartya

Biztos sokan ismerik ezt a kártyát. Egy-egy kihúzott kártya akár meditációs alapként is szolgálhat. Én a párkapcsolat jellemzésére használom. Önmagunkkal szembesít, megmutatja a kapcsolatban rejlő lehetőségeket, olyan, mintha belebújnánk párunk cipőjébe, s onnan nézve elemezzük kapcsolatunkat.